3 snabba tips för bra arbetsintervju

Alla som har eller har haft ett jobb vet hur nervkittlande en arbetsintervju kan vara och spänd man är inför. Vissa arbetsgivare kan vara riktigt tuffa och då kan du gå efter följande tre tips för en mer avslappnad och bättre första arbetsintervju.

  1. Presentera dig själv – Det är viktigt att du kan slappna av när du första berättar om dig själv. Här har du makten att påverka bilden av hur arbetsgivaren ser dig och kanske förändra en svajjig bild. Välj ut tre positiva saker på förhand som du tycker bör lyftas fram och tala omkring dessa. OBS! Våga vara spontan och ta upp ytterligare positiva saker om dig själv. Arbersgivare gillar självsäkerhet.
  2. Tänk på din image – Vet du om att du är  ostadig på tungan, förbättra din image och profil genom att klä dig rätt. Ta på något som anses ansvarsfullt men lättsamt, beroende på vilken typ av arbetsplats som du ska på intervju hos. Visa gärna bara handleder, vilket kan ge psykologisk intryck av tillit och öppenhet.
  3. Var avslappnad – Arbetsgivare förstår oftast situationen när de är möter en arbetsökande för intervju. Många är stressade, nervösa och obekväma, det enda du behöver tänka på är att slappna av och vara dig själv. Det går bra att stamma, svettas, säga fel ord – när man är trevlig och nyfiken kan det lätt förbises och inte spela någon som helst roll i den sökande tjänsten.

arbetsintervjukarriär

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *