9 steg för att lyckas i karriären

business and education concept - smiling businesswoman stepping on chart bar

9 steg för att lyckas i karriären

Här har du nio tips för en lyckad och framgångsrik karriär utan att förlora dig själv!

  1. Jobba hårt

Ingen blir framgångsrik över en natt, vare sig man vill det eller inte. Det viktiga är jobba hårt för vad man vill ha och i rätt riktning.

2.  Sätt upp mål

För att kunna ha rätt riktning på ditt arbete behöver man mål och delmål. Sätt upp en tidsplan, arbetsplan eller någon plan som du kan följa. Ha siktet mot det långa målet, slutmålet men sätt upp delmål för att hålla dig till vägen och för självberömmelse. Se när du lyckas och utvecklas!

3. Tro på din vision 

Klyschigt värre kanske, men du behöver tro på det du gör och det du vill för at kunna lyckas med det. Tro även på dig själv, att du kan så länge om du vill.

4. Skaffa dig en mentor

Alla kan behöva lite hjälp på vägen, skaffa dig en mentor eller en person som har tidigare erfarenhet och lärdomar. En person som är i positionen som du vill ha, kan lära dig hur du kommer dit.

5. Bli superexpert på jobbet

Med ett öppet sinne och en god image kan alla bli experten på jobbet som kollegorna går till för hjälp. Då kommer du såklart synas mer av både ledning och chef vilket kan leda till att du få nya utamningar, gå på kurser eller liknande. Detta kan bidra till att du ses som i framkanten bland dina kollegor på samma nivå som dig.

Little Mr. Smarty Pants

6. När du har blivit experten…

Ta dig an större utmaningar, som du känner är lagom och perfekta för dig. Det kan ge bild av att du är en stor del av företaget/organisationen och dess utveckling.

7.  Utvärdera var du befinner dig

Vad gör jag nu, är jag på rätt väg, får jag utmaning, vad kan jag göra bättre med mera. Det kan även vara att kolla hur branschen ser ut, är det en död fisk eller en levande fjäril?

8. Bestäm dig om det är dags att dra

För att bli framgångrik behöver man ständigt utveckling och rörelse framåt, varför stanna på ett jobb som inte ger utamningar, tillräckligt betalt eller utan lovord för framtiden.

9. Visa vem du är

Tappa inte bort dig själv i framgång och pengar. Gör något som du tror på, som du anser är viktigt och gör det med hjärtat. Mingla, lär känna människor och nätverka på personlig nivå tillsammans med din proffesionella sida.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *