Lär dig ett nytt språk

Att kunna olika språk har alltid varit en meriterande faktor i arbetslivet och i hela livet för den sakens skull. För att du ska kunna lära dig ett nytt språk krävs såklart en del, både ansträngning och tid. Här kommer våra tips för att kunna lära sig ett nytt språk!

språklärasig

Enkla språk att lära sig

Det kanske inte behöver ligga på dig att hitta  ett språk värt att bemästra, här radar vi upp de lättaste språken att lära sig på olika grunder och flera har du säkert någon gång hört förut.

 1. Engelska
  Språket är, som inte överraskning det mest talade språket i världen och det möjliggör övning på en helt annan nivå. Det Engelska-språket har korta ord, inget genus eller ord överkommelser, språkets verb ändras också bara i tredje person.
 2. Franska
  Är det officiella språket i hela 28 länder, talats på nästan alla kontinenter och över 100 miljoner infödda talare. Det franska språket har många ljud som går att stava på flera sätt vilket betyder att det inte går att räkna ut ett stavning på ett ord genom att lyssna på uttalet.
 3. Spanska
  Även det Spanska språket är stort runt om i världen och USA, som annars varit starkt Engelsktalande kommer vid år 2050 vara beräknat två spårkigt. Spanska är påverkat av både latin och arabiska och talas som det är skrivet, samt har färre oregelbundenheter jämfört andra romanska språk.
 4. Swahili
  Äver 140 miljoner människor talar Swahili och befinner sig främst i östra Afrika med länder som Tanzania och Kenya. Språket använder sig inte av verböjningar för att uttrycka verb, tempus eller subjekt, istället förlitas Swahili på roter och affix.

språkengelskaHur lär jag mig det nya språket snabbt

Det finns flera och invidiuella sätt att lära sig tala ett nytt språk på och ett av de viktigaste tipsen är att hitta ditt sätt att lära sig snabbast på. Här kommer välanvända och smarta tips för dig som vill lära sig snabbt att tala ett annat språk.

 1. Engagemang
  Man kan inte lära sig någonting om man inte har den rätta inställningen. De första stegen i att lära sig ett nytt språk är troligtvis de tuffaste, håll ut och nå nivån med språket där du kan finna trygghet. Det kommer att belöna dig hela livet.
 2. Res till länder där de talar språket
  Kanske har du inte tillgång till skola, utbildning eller kursen, men det ska inte hindra dig från att lära dig ett nytt språk. Genom att beblanda dig med folk som talar språket kan du lättare höra rätt uttal och kanske till och med bli rättad så du får en mer korrekt tal.
 3. Kontakta andra lärande
  Kanske är det fler än du som försöker lära dig språket, ta kontakt med likasinnade och andra lärande för att lära er tillsammans. Här kan uppstå många härliga diskussioner och utvecklingen tillsammans kan vara större än på egen hand.
 4. Våga
  Bli av med rädslan för att misslyckas eller inte kunna, varje person som du möter när du lär dig i skolan eller reser runt i olika länder förstår mycket väl om språket inte är ditt modersmål. Återigen kan det vara en stor möjlighet för dig att lära dig mer än vad du någonsin trott, och det vill du inte gå miste om!

Våga utmana dig med ett nytt språk och få nya vänner, livserfarenheter och kunskap som du alltid kommer ha nytta av.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *