Sätt fokus på dina studier
Matteundervisning Kårhuset
Matteundervisning Kårhuset

Det är en härlig berg-och dalbana som man går igenom när man studerar vid högskola eller universitet. Det är många saker som händer runt omkring med föreningar, tillhörande fester och andra ting. Det är en ljuvlig tid där man träffar vänner och skapar kontakter för livet men det kan också vara svårt att klara sig igenom tentor och kurser. Det kan också vara besvärligt att fokusera på sina studier bland annat vimmel som händer runt omkring. Det kan vara viktigt, speciellt vid allmänt höga ambitioner att man inte bara har en studieteknik utan också en strategi för att kunna fokusera på sitt studerande. Därmed har vi tagit fram ett par tips till dig som vill få rutin och sätta studierna i mittpunkt.

  1. Gör det till vana att studera varje dag. 

Genom att sätta målet att plugga varje dag, om så 8 timmar eller en halvtimme, kan du öka din inlärning och samtidigt bestämma att prioritera studierna varje dag. Det hjälper till att skapa disciplin utan att skapa stress omkring dina kurser och studie. Vill du göra något annat på kvällen eller mitt på dagen, se till att få ut det mesta av den tiden som du varje dag lägger ner på pluggandet.

2. Upptäck dina unika inlärningsstil

Det mesta handlar om att fokusera dina stuider och att du tar vara på den tid som du faktiskt lägger ner på plugget. Som vi tidigare har skrivit ett inlägg om, ni kan hitta det här, har alla människor olika inlärningstekniker. Det gäller att hitta just din som bidrar till att du kan till exempel lägga en timme mindre per dag för att du istället får en koncentrerad inlärning.

3. Använd hjälp och pausa

pausstudera

Ibland kör man totalt fast och det känns som man sitter och stirrar tomt in i boken. Det är viktigt att ta pauser och att använda sig av hjälp. Det finns många studier  gjorda på hjärnan och det visar sig att organet behöver vila för att kunna ta in mer information. Vårt tips är att du planerar dina stuietid genom att sätta till exempel 45 minuter studier och 15 minuter paus där du gör något avslappnade alternativ något icke informativt. Skippa sociala medier och mobiltelefoner, hjärnan behöver slappna av helt. Räcker inte vilan till och du känner fortfarande att du har kört fast då ska du fråga om hjälp. Gör egen research, fråga en vän eller en lärare. Det hjälper dig att komma vidare och att få ett annat persektiv på studien.

4. Fortsätt att motivera dig 

Motivation är väldigt viktigt när man studerar vid universitet och högskola. När du studerar har du valt en inriktning som du vill vidare i framtiden arbeta med, förhoppningsvis under en längre tid och genom att hela tiden tänka på sitt mål under studieperioden när det går tungt kan göra det enklare. Det får dig att inse studiernas värde och för att få in infomation på bästa sätt gäller det att man vet varför man läser ämnet. Det gäller också att man vill läsa kursen, för vill man inte så kommer man inte heller lära sig studien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *